Miért jó a prémium linképítés?

prémium linképítés menete

Ha valaki sokat olvasgat az interneten, belefuthatott már olyan cikkbe, amely a prémium linképítésről szólt. De valójában mit is takar ez a fogalom?

A linképítés

A linképítés tulajdonképpen az a folyamat, amikor más weboldalakról a saját weboldalunkra mutató hivatkozásokat, vagyis linkeket helyezünk vagy helyeztetünk el. Ha saját magunk tesszük, az valószínűleg hosszadalmas és kevésbé hatékony folyamat lesz. Ha szakemberre bízzuk, fizetnünk kell érte, de sokkal rövidebb időbe fog telni, és hatékonyabb is lesz.

Miért válasszuk a prémium linképítést?

A leggyakrabban használt keresőmotor a Google, az emberek nagy része itt írja be a kulcsszavakat, amely alapján bizonyos tartalmakra, termékekre vagy szolgáltatásokra rákeres. A Google aztán rangsorolja a megtalált oldalakat, vagyis a találatokat.

Először általában a fizetett hirdetéseket jeleníti meg, de utána rögtön a legrelevánsabb oldalak következnek. És itt nem mindegy, hogy a miénket hányadikként adja ki, mert az emberek az első egy-két oldal után már nem keresgélnek, ha találtak olyat, ami megfelelőnek tűnik. Ha a mi weboldalunkra sok külső link mutat, és azok tartalmában közel állnak a miénkhez, ráadásul megbízható, erős oldalakról származnak, akkor a keresőmotor előkelő helyen fogja megjeleníteni.

Ha azonban sok ugyan a külső hivatkozás, de azok megbízhatatlan, kamunak tűnő vagy fizetett oldalakról érkeznek, a Google meg is büntethet minket, és extrém esetben meg sem jelenik az oldal címe a találati listában. A prémium linképítéssel foglalkozó szakemberek azonban tisztában vannak azzal, hol érdemes elhelyezni külső hivatkozásokat, és gondoskodnak arról, hogy megfelelő forgalmat tereljenek az oldalunkra. Ettől aztán a mi oldalunk is hitelessebbé válik.

A megfelelő linképítés persze akkor működik igazán, ha folyamatosan karbantartjuk, nem kampányszerűen csináljuk. Ehhez érdemes szakember segítségét kérni, mert ez a befektetés hosszabb távon megtérül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük