Ideális edzőterem megtalálása

Az, hogy valamiből megtalálod a számodra legjobbat, nem azt jelenti, hogy ráhibáztál, vagy hogy szerencséd volt. Önismeret, számtalan melléfogás és kísérletezés előzi meg, mire kitapasztalod, hogy mire is van szükséged, legyen szó munkahelyről vagy akár az ideális edzőterem megtalálásáról.

Legyen igazi élmény!

Nem feltétlenül igaz, hogy a mai cégek jelentősen ügyfélorientáltabbak, mint például 10-20 évvel ezelőtt, csupán kitapasztalták, mire érdemes odafigyelni a szolgáltatói szektorban. Szem előtt tartják, hogy amit kínálnak, az minőségi legyen. Egy edzőterem esetében ilyen lehet a terem design-ja, az elrendezés, a felszerelés, a nyitvatartás, a megközelíthetőség és a kiszolgálás. Ezek összessége adja azt a végterméket, ami az elégedett és visszatérő ügyfeleket eredményezi. Egy prémium edzőterem többet jelent annál ,hogy van döntött melltámaszos T evező pad vagy keresztcsiga dupla torony. Természetesen ezek sem elhanyagolható szempontok, viszont amivel kiemelkedhet egy edzőterem a többi közül, az a kiszolgálás, valamint az élmény nyújtás. Mindannyian tudjuk, hogy a konditerem egy olyan kikapcsolódásra alkalmas hely, ahol voltaképp a saját határaidat feszegetve fizikailag fárasztod le magad. Ha egy intenzíven végigvitt edzésterv után a pultnál készséges, mosolygós kiszolgálást kapsz, az egy pozitív élményt jelent.

Érezd a ritmust!

Ha kifogysz otthon valamiből, és nincs rá időd, hogy elszaladj a kisboltba, akkor kézenfekvő, ha az edzőterem annyira felszerelt, hogy fehérje italport, kreatint is lehetőséged van helyben vásárolni. Ilyenkor ismét kap egy plusz pontot az edzőterem!

Időgazdálkodás előtérben

Változó, hogy ki mennyi időt tölt el egy edzőteremben, de átlagosan heti három edzéssel 6 órát töltünk ott. Ez viszonylag sok idő lehet, főleg akkor, ha olyan zene szól, ami lelassít, amikor éppen fel kellene pörögni. Többek között ezért is kulcsfontosságú a megfelelő zeneválasztás, mert nagy mértékben meghatározza az átélt élményt.

Segítse az újakat

A kezdőknek ajánlott, hogy az elindulásban szakember segítségét vegyék igénybe, hiszen a gyakorlatok elvégzésében és a megfelelő táplálkozásban is segítségükre lehetnek. A személyi edzőktől és a táplálkozási tanácsadóktól sokat lehet tanulni.

Ár-érték arány

Nem utolsó szempont a pénztárca kérdés. Érdemes megnézni a bérlet árakat, és azt, hogy hányszor tervezünk lejárni az edzőterembe. Létezik olyan konditerem is, ahol van éves díj, és azonfelül még a bérletért is kell fizetni. Széles a választék, de igyekezzünk több termet összehasonlítani mielőtt kiválasztjuk a számunkra ideálisat.

Tisztaság mindenekelőtt

Az edzőtermek tisztasága kiemelten fontos szempont minden vendég számára, de nem könnyű feladat az állandó tisztaság fenntartása. A mozgás során mindenki izzad, utána zuhanyzik, nem beszélve a mosdókról. Sokszor még a szellőztetést sem könnyű megoldani, de a legtöbb terem igyekszik tartani a színvonalat.

Legyen megközelíthető

Az sem utolsó szempont, ha ideális edzőtermet keresel, hogy milyen gyorsan jutsz oda, vagy hogy meddig van nyitva. Ha eleve nem szeretsz sokat utazni vagy sokáig dolgozol, és semmiképp sem tudsz odaérni időben, akkor a „minél gyorsabban és minél könnyebben legyen megközelíthető” elv érvényesül. Így, ha a XIII. kerület pont útba esik hazafele, vagy csak 2 percre laksz a Váci út 32-től, akkor a Te ideális edzőtermed abszolút a Brill Fitness, nem csak a jó megközelíthetőség miatt, hanem mert a fent említett „kritériumoknak” egytől-egyig megfelel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük